donderdag 22 mei 2014

Klein maar fijn......

Goedemorgen,

Het zonnetje is weer op. En het is weer tijd om wat afgeronde haakzaken te showen. Wat boffen jullie toch!!!!

Laat ik beginnen met de nieuwe hoes voor onze gezamenlijke - te gebruiken voor 1000 dingen - tissuedoos. Ik had zin in een nieuwe kleurencombinatie. Beetje zoet, maar de kleuren bevallen me wel.



Verder heb ik me voor de eerste keer in mijn leven bezig gehouden met amigurumi. Mijn oudste dochter heeft een beetje pech gehad. Tijdens een kinderfeestje was ze een paar keer hard gevallen op haar knie. Zelfs de vader van haar vriendinnetje was een beetje geschrokken van de wond. Dat zegt volgens mij al genoeg. En laat mijn pechvogel de dag erna nog een keer er heel hard op vallen tijdens het buitenspelen. Tja.....want hoe krijg je een kind rustig binnen als het buiten prachtig weer is en alle buurtkinderen buitenspelen.....

Die derde valpartij was de genadeklap. Wat een kniewond......gelukkig heeft ze er niet al te veel last van. Een dag later klom ze alweer in bomen. Maar ja......de wond is nog steeds niet helemaal dicht. Dus blijven we maar doorgaan met ontsmetten, kunstwerkjes maken met pleisters en haken!!!



Een klein knuffelkonijn om te troosten. Het patroon komt uit het boekje `Lieve knuffels zelf haken` van 
Anna Paula Rimoli. 
Hett konijntje heeft er overigens ook voor gezorgd dat mijn jongste dochter een beetje verdrietig is. Zij wil namelijk ook een klein knuffeltje.....Dus ik ga vandaag weer aan de slag met haken!!

FIJNE DAG ALLEMAAL,

MALOTTE

3 opmerkingen:

  1. Verdrietige meisjes moeten we niet hebben, gelukkig zijn daar de amigurumi! :-)
    Ik snap best dat je jongste er ook een wil, het konijntje is echt een schatje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een mooie troostknuffel heb je gemaakt voor je dochter. Wat een pech zeg!
    Wat een leuke tisseudoos.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is een heel goed idee (waar je zelf dus ook nog haakplezier aan beleeft) en geeft vast veel troost! Even de tijd vinden hier: ik heb een kleine jongen met een gebroken kleine teen....gedeelde smart...

    BeantwoordenVerwijderen