zondag 17 februari 2013

I PROUDLY PRESENT TO YOU......

mijn zelf ontworpen kaartenmapje!!!!! Mijn verzekeringspasjes, kortingskaarten en spaarkaarten hebben nu een mooi gehaakt hoesje gekregen, zie hier het resultaat.Het heeft wat uurtjes tijd gekost, maar ja dan heb je ook wat. Want eerst maakte ik het mapje te groot. Dit had dan tot gevolg dat de kaartjes uit het mapje vallen als je het mapje opent. Dan was het mapje weer te klein. Maar drie keer is scheepsrecht en nu heb ik de perfecte afmeting. Het is heel leuk om te maken en mochten jullie er ook één willen maken dan volgt hier het patroon.

PATROON KAARTENMAPJE
Gehaakt met Rio Cotton en met haaknaald nummer 3.

Buitenkant:
20 lossen haken. Vervolgens met deze 20 "steken" een lapje haken met vasten. In totaal bestaat het lapje uit 32 toeren vasten. Na de 32ste toer heb ik nog een randje om het lapje heen gehaakt bestaande uit vasten. In de hoeken heb ik gehaakt met 2 vasten, 1 losse en 2 vasten. Voor de buitenkant heb ik als kleur lichtblauw genomen.

Binnenkant (2x):
Voor de binnenkant zijn 2 lapjes nodig. Ik heb hier gekozen voor een donkergrijze kleur. Beide lapjes zijn even groot en zijn gehaakt als volgt. Eerst weer 20 lossen haken. Vervolgens 12 toeren vasten haken. Na de 12ste toer heb ik nog een randje om het lapje heen gehaakt bestaande uit vasten. In de hoeken heb ik gehaakt met 2 vasten, 1 losse en 2 vasten.

Randje:
Daarna heb ik met dezelfde donkergrijze kleur alle lapjes aan elkaar gehaakt door middel van het haken van een randje vasten.

Flapje:
Ten slotte moet er dan nog een flapje gehaakt worden. De grootte hiervan hangt m.i. af van de afmeting van de knoop. Ik heb het flapje gehaakt met 7 vasten in het midden van een rand van het mapje. In totaal met die 7 vasten heb ik 7 toeren vasten gehaakt. Dan moet er nog een opening voor het knoopsgat gemaakt worden. Hiervoor heb ik 2 vasten gehaakt, 3 lossen en dan weer 2 vasten (in totaal blijf je dan dus werken met 7 steken). Ter afronding heb ik nog één toer met 7 vasten gehaakt. Knoop aannaaien en voila.........EEN KAARTENMAPJE!!!!

Ik heb nog nooit een haakpatroon uitgeschreven. Ik hoop dan ook dat de bovenstaande tekst is te volgen. Mochten er toch nog vragen of opmerkingen zijn, dan hoor ik die uiteraard heel graag van jullie. Daar leer ik ook van. 

Nog een fijne avond voor straks,

MALOTTE

9 opmerkingen:

 1. Wat een mooi, handig, leuk, ... mapje.
  Zoiets kan iedereen wel gebruiken, dank je wel om dit te delen. Dit wil ik zeker wel eens maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi!! Ik zal het patroontje bewaren en eens uitproberen. Dank je wel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk!Goed idee,moet ik onthouden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je het patroon deelt!
  Tineke
  bollies53.blogspot.com
  Ik ga je volgen, kom ook eens bij mij kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee!
  dank je wel voor het delen.

  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super mooi en leuk zeg! Echt knap ontworpen!
  Fijne dag :)
  Liefs, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je blog net ontdekt, ziet er gezellig uit, ik ga je volgen hoor! Leuk dit mapje, ga hem onthouden!

  Groetjes van Ellebel
  (ellebel5.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oooh wat mooi en handig! Wat fijn dat je dit hebt uitgeschreven, die wil ik ook eens maken. Groetjes Talitha Ps je volgers aantal groeit hard!

  BeantwoordenVerwijderen